Lijkt het je leuk om muziek te gaan maken maar weet je nog niet precies op welk instrument? Hier is alvast wat meer informatie over je opties. Heb je nog vragen, stuur me dan een berichtje via de contactpagina.

Piano

Voor mijn pianolessen gebruik ik verschillende methodes, aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerling.
Ik wil je graag een solide klassieke muzikale basis geven, waarop je je eigen muzieksmaak kunt ontwikkelen.

Maar je plezier in muziek maken is het belangrijkst. Ik hoop dus vooral mijn liefde voor muziek aan je over te brengen. Het is zo fijn om je te kunnen uiten op een instrument en dat kan op elk niveau!

Bij veel methodes maak ik gebruik van CD-begeleidingen. Dit is een mooi controlemiddel waardoor je thuis kunt ervaren of een muziekstuk goed ingestudeerd is. En daarnaast is het ook leuk om met een orkestbegeleiding mee te spelen.

Omdat leren samenspelen ook voor een pianist heel belangrijk is, speel ik samen met de leerling stukken voor 4-handig piano.

Klarinet

Een klarinet is een houten blaasinstrument waarbij je de toon verkrijgt door te blazen op een mondstuk met een rietje. Het riet gaat trillen door het aanblazen en brengt deze trilling over op de luchtkolom in het instrument.

Ook voor het leren klarinetspelen gebruik ik verschillende methodes, afgestemd op de leeftijd en het niveau van de leerling.

Omdat je op de klarinet alleen een eenstemmige melodie kunt spelen, gebruik ik ook begeleidingen die op CD staan. Het is leuk om al vanaf het eerste begin samen te spelen met een orkest.

Ook begeleid ik mijn klarinetleerlingen op piano.

Klarinet is zeer zeker een instrument om in een orkest te spelen. Muziekvereniging Juliana Uddel heeft een heel leuk studieorkest: TOETIE. Daarin kun je ook meespelen op je klarinet.

Als je het leuk lijkt om in dat orkest te gaan meespelen, kun je lid worden van Juliana en een instrument in bruikleen krijgen. Je krijgt dan ook les van mij tegen het tarief van Juliana en je kunt na een tijdje gaan meespelen in TOETIE.

Saxofoon

De saxofoon is een broertje van de klarinet. Ook hierop verkrijg je de toon door het blazen op een mondstuk met een rietje.

Bij saxofoon zijn er verschillende leuke methodes voor elk niveau en meestal ook voorzien van een meespeel-CD.

En ik vind het heel leuk om mijn saxofoonleerlingen op de piano te begeleiden.

Als je lid wordt van Muziekvereniging Juliana Uddel en saxofoon gaat spelen, krijg je een instrument in bruikleen en les van mij tegen het tarief van Juliana.

Je kunt dan ook in studieorkest TOETIE mee gaan spelen. Als je wat gevorderd bent kun je zelfs meespelen in de fanfare. Daarin spelen namelijk wel saxofoons, maar geen klarinetten en dwarsfluiten.

Dwarsfluit

De dwarsfluit behoort tot de houten blaasinstrumenten, want hij werd vroeger gemaakt van hout. Tegenwoordig zijn de meeste dwarsfluiten van metaal.

De toon in een dwarsfluit ontstaat doordat je met je lippen een luchtstroompje tegen de scherpe kant van het mondstuk blaast. De luchtstroom wordt dan gesplitst, de luchtkolom in de fluit gaat trillen en er klinkt een toon.

Ik gebruik voor de dwarsfluitles verschillende methodes, afhankelijk van het niveau. De meeste methodes hebben ook een CD waarop leuke begeleidingen staan. Al vanaf de eerste noten die je leert, kun je dan al samenspelen met een orkest en controleren of je het stukje goed hebt geoefend.

Er is veel muziek geschreven voor dwarsfluit, ook met mooie pianobegeleidingen, die ik graag samen met mijn leerlingen speel.

Ook met de dwarsfluit kun je meespelen in het studieorkest van Muziekvereniging Juliana TOETIE. Je kunt dan lid worden van Muziekvereniging Juliana Uddel, je krijgt een instrument in bruikleen en je krijgt les van mij tegen het tarief van Juliana.

Panfluit

Een panfluit bestaat uit verschillende bamboepijpjes naast elkaar, die elk een toon voortbrengen. Die pijpjes blaas je een voor een aan.

De panfluit komt oorspronkelijk van de Balkan. Ik gebruik bij het lesgeven op dit instrument een methode uit Roemenië. Ook bij deze methode zit een CD met mooie begeleidingen.

En ook de panfluitleerlingen begeleid ik op de piano.

Sopraan- en altblokfluit

Iedereen kent wel de blokfluit als het instrument waar je eerst les op krijgt voordat je aan ‘een echt instrument’ mag beginnen. Maar de blokfluit is zo veel meer. Het is ook een echt instrument.

Naast de kleine, hoog klinkende, sopraanblokfluit is er ook de grotere en lager klinkende altblokfluit waar je op kunt leren spelen. De altblokfluit heeft een prachtige, warme klank. Voor zowel de sopraan-als de altblokfluit is heel veel prachtige muziek geschreven.

De blokfluitleerlingen begeleid ik ook op de piano en natuurlijk spelen we duetten voor twee blokfluiten.